Пореден провал на Севиля изкачи Алавес на петото място

Отборът на Алавес победи с 2:1 тима на Севиля в мач от 5-ия кръг на испанската Ла Лига. Поражението остави андалусийци дълбоко в долната половина на класирането, докато техният съперник, който традиционно гравитира около зоната на изпадащите, сега се изкачи в челната петица.

Карлос Висенте даде аванс на домакините в 17-ата минута с прецизен удар, насочен към десния ъгъл на вратата, пазена от Ориан Ниланд. 5 минути по-късно попадение на Стоичков не бе зачетено заради засада след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR.

В крайна сметка домакините стигнаха до втори гол в 60-ата минута след разбъркване в наказателното поле, където Карлос Мартин бе най-съобразителен и отново наказа Ниланд.

Севиля върна едно попадение в 83-ата минута, когато Доди Люкебакио премина покрай няколко играчи на Алавес и стреля от границата на наказателното поле. До края обаче андалусийци не успяха да измислят нищо съществено и загубиха отново.

Това бе трета загуба за тях от началото на кампанията, като имат само една победа след първите шест мача, а това почти сигурно означава, че 7-кратните носители на Лига Европа ще запишат трети пореден посредствен сезон далеч от квотите за европейските турнир и в близост до изпадащата тройка на дъното.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели