Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол

Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на града. Възможностите, предоставяни от различните съоръжения, бяха демонстрирани нагледно от майстори на кънки, ролери, скейтове, велосипеди и скутери.

Скейтпаркът бе създаден в изпълнение на ангажимент на ръководството на община Ямбол към младежи от града, които се занимават с екстремни спортове. Стойността на проекта е 632 840 лева. Половината от сумата бе отпусната от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Останалата част бе осигурени от Общината.

Гост на събитието бе заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който поднесе поздравления към домакините и участниците от името на служебния министър на спорта Георги Глушков. „Изключително сме горди, че Община Ямбол успя да изгради такова място, така че вие, младите хора на града, да се забавлявате, да тренирате и да спортувате, за да водите един здравословен начин на живот”, каза при откриването на съоръжението зам.-министър Младенов.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански обяви, че израждането на площадката за екстремни спортове е продължение на усилията за обособяване на нови спортни зони, паркове и други обекти в откритите пространства на Ямбол. В следващите години администрацията има намерение в района да бъде оформено и нова паркова зона за жителите и гостите на града, посочи още кметът.

Освен демонстрациите от поканени за събитието скейтъри, блейдъри,  беемхиксъри и скутер райдъри, откриването бе съпроводено с рисуване на графити и музика от диджей Снаки – Силвия Иванова.

Новата площадка е със свободен достъп за деца, младежи и спортисти. От Общината призоваха за отговорно ползване на екстремния парк и спазване на правилата за безопасност.

Следвай ни:

Сподели